ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 nov. 2022

Clatite cu pui si ciuperci, gratinate

Clatitele cu pui si ciuperci, gratinate, sunt foarte gustoase, se fac foarte usor si sunt perfecte pentru atunci cand doriti sa mancati ceva deosebit fara prea mare efort!
Va recomand si cartofii gratinati, cu sunca si mozzarella, pieptul de pui gratinat, cu mozzarella si ciuperci sau gratin din piept de pui.  Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate, pentru a ajunge in pagina retetei)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente clatite cu pui si ciuperci, gratinate

pentru clatite

1 ou
100 g faina
100 ml lapte
100 ml apa minerala 
30 ml ulei pt uns tigaia

pentru umplutura

500 g piept pui
30 ml ulei
30 g unt
1 ceapa
2 catei usturoi
200 g ciuperci
100 g smantana
1 lingura bulion 
sare dupa gust
50 g cascaval

pentru gratinat

100 g smantana
1 lingura bulion
200 g cascaval
30 g unt pentru uns tava

Mod de preparare clatite cu pui si ciuperci, gratinate

Vom pregati mai intai clatitele. Modalitatea de pregatire a clatitelor, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei). Din cantitatile date veti obtine 5 clatite mari (28 cm diametru), eu insa am facut cantitate dubla, astfel ca am avut si desert: clatite cu nutella, banane si zmeura pentru copii si cu gem de prune pentru noi.

Punem uleiul si untul in tigaie si cand atunci cand untul este topit complet adaugam pieptul de pui, taiat cubulete mici.

Cand pieptul de pui este gatit adaugam ciupercile feliate, si mai lasam cateva minute, atat cat sa se gateasca ciupercile.

Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le lasam cat sa se inmoaie usor si sa isi elibereze aromele.

Adaugam sare si piper dupa gust apoi adaugam smantana si bulionul. Folositi smantana cu cel putin 20% grasime. Eu am folosit cu 30%.

Amestecam cat sa se omogenizeze totul, adaugam cascavalul ras si amestecam. Atentie, focul trebuie sa fie la minim in aceasta etapa, altfel riscam sa se taie sosul.

Luam o clatita si punem in mijloc umplutura.  Tragem marginile clatite peste umplutura.

Rulam apoi clatitele.

Ungem cu unt o tava termorezistenta, si asezam clatitele in tava.

Amestecam smantana cu bulionul si ungem clatitele deasupra cu acest amestec. Daca aveti o problema cu culoarea, care e drept, nu e tocmai apetisanta, fie renuntati la bulion, fie puneti putin mai mult.

Radem deasupra cascavalul, astfel incat sa acoperim toata suprafata clatitelor.

Coacem clatitele in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 20 minute, atat cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca frumos deasupra.


Mie imi place sa presar si patrunjel verde, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes