ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iul. 2019

Miel in sos libanez de iaurt



In timpul vacantei de pe litoral de anul acesta am avut ocazia sa gust o specialitate libaneza deosebita, oaie in sos aromat de iaurt. Mi-a placut atat de mult gustul intens, aromat, proaspat, incat mi-am dorit sa incerc  si eu acasa. Cum nu aveam carne de oaie, eu am folosit de miel, nemaipomenit a iesit. Daca va place carnea de miel si daca sunteti fani ai bucatariei arabesti, atunci trebuie sa incercati!
Eu am pus la cuptor o pulpa de miel, dar am folosit doar jumatate pentru aceasta reteta, cealalta jumatate au mancat-o copiii, alaturi de niste pilaf.
Va recomand si friptura de miel la cuptor, cu vin si usturoi, pulpa de miel la tava, sau friptura de miel cu vin si menta.
Mai multe retete cu carne de miel gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente miel in sos libanez de iaurt

1 kg pulpa miel
sare, piper, boia
200 gr iaurt gras
3 linguri ulei masline
4-5 frunze de menta
1 lingurita seminte de pin



Mod de preparare miel in sos libanez de iaurt

Spalam pulpa de miel, o desfacem in doua si o asezam intr-o tava termorezistenta.


Condimnetam cu sare, piper si boia.


Acoperim cu folie si dam la cuptor, la 200 grade, circa o ora.


Indepartam folia si lasam inca 15 minute, atat cat sa se rumeneasca usor carnea. Cat este fierbinte inca, o taiem cubulete.


Sosul il pregatim imediat ce am pus carnea la cuptor, ca sa aiba timp sa stea la frigider si sa se intrepatrunda aromele.
Amestecam iaurtul cu  menta tocata, uleiul de masline, un praf de sare si semintele de pin usor prajite.


Omogenizam si dam  la frigider.  Punem in sosul de iaurt carnea de miel fierbinte.


Amestecam si asezam pe un platou. Pentru un aspect frumos asezonam cu ulei de masline, seminte de pin si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes