ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 dec. 2017

Tort tiramisu cu ciocolata



In primul rand vreau sa le urez la multi ani, si sa le dedic acest tort tuturor celor ce isi aniverseaza astazi ziua onomastica, si in special baietelului meu, Stefan. Sa fiti fericiti si sa aveti  parte de tot ce-i mai bun in viata!
Astazi va propun un tort fabulos de gustos, un tiramisu cu ciocolata, fara oua, fara coacere, un tort la indemana oricui, foarte usor de preparat, ideal pentru noaptea de Revelion care este atat de aproape!
Desi un tort simplu, fundita rosie si artificiile il vor transforma cu usurinta intr-un tort festiv, ce va fi cu siguranta pe placul tuturor invitatilor. 
 Si o data cu acest tort  fac si ultima strigare pentru concursul Poiana, aveti timp doar pana pe 4 ianuarie sa va inscrieti, si puteti avea sansa sa castigati cel mai ravnit robot de bucatarie, un Kitchen Aid frumos si rosu! Doua Kitchen Aid pe saptamana pot fi ale voastre, trebuie doar sa pregatiti o reteta cu ciocolata Poiana, sa ii faceti o fotografie in care sa includeti si ambalajul, iar apoi sa o inscrieti pe site-ul campaniei: poianaamaruie.ro
 Puteti pregati fie reteta mea, fie orice reteta creatie proprie, important este sa folositi ciocolata Poiana si sa includeti in poza finala ambalajul. 
Si fiindca aceasta campanie functioneaza sub sloganul: "Da, dar mai intai Poiana!", eu vin sa va confirm din toata inima ca este o ciocolata de exceptie, care se comporta nemaipomenit de bine fie la blaturi, fie la coacere, fie la creme sau glazuri. Asadar mai intai  Poiana, este pe locul intai pe lista prioritatilor, pentru ca, nu-i asa, stim cu totii ca nu orice ciocolata se  comporta asa cum trebuie, si adeseori mi-ati scris fie ca nu v-a placut gustul, fie ca vi s-a taiat crema, fie ca nu v-a iesit glazura. Ei bine, cu Poiana amaruie cu 65% cacao va promit ca nu se va intampla asta niciodata! 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente tiramisu cu ciocolata (ptr un tort cu diametrul 32 cm)

500 gr piscoturi sampanie
250 ml cafea espresso indulcita
500 gr mascarpone
300 ml frisca lichida
250 zahar pudra
20 gr cafea instant
240 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao, pentru crema
80 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao, pentru decor 

Mod de preparare tiramisu cu ciocolata.





Mai intai vom topi ciocolata. Fie folositi un aparat special pentru acest procedeu, fie veti face asta la bain marie. Ce inseamna bain-marie? Punem ciocolata rupta cubulete intr-un vas. Punem un vas mai marisor, plin cu apa, la foc mic, iar deasupra acestuia vom pune vasul cu ciocolata. Amestecam continuu pana cand ciocolata este complet topita. Lasam ciocolata deoparte sa se raceasca. Mare atentie, nu trebuie lasata sa se intareasca ci doar sa se raceasca.


Mixam frisca lichida pana devine ferma. Frecam mascarponele cu zaharul pana capata consistenta cremoasa. Adaugam mascarponele peste frisca si il incorporam, folosindu-ne de o spatula.


Adaugam ciocolata racita peste crema.


Adaugam si cafeaua instant si amestecam pana cand este incorporata toata ciocolata.


Vom obtine o crema aerata, foarte gustoasa.



Preparam cafeaua si o indulcim. Insiropam piscoturile cu cafea si taptam cu ele forma de tort cu margini detasabile. Forma mea a fost de 32 cm diametru, asadar am obtinut un tort mare, din care obtinem 12 felii generoase, chiar mai multe daca le taiem mai subtiri.
Punem piscoturi si pe fundul formei.


Adaugam jumatate din crema si nivelam. 


Asezam un nou strat de piscoturi insiropate cu cafea.


Punem restul de crema si nivelam. Radem deasupra ciocolata Poiana.


Dam tortul peste noapte la frigider. Taiem apoi felii cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge dupa fiecare felie. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes