ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 dec. 2015

Plachie de crap


Desi locuim pe malul Dunarii nu as putea spune ca suntem fani peste insa iubesc nespus ciorba de peste si plachia de crap. Cum ciorba de peste mananc doar eu, o pregatesc foarte rar, in general cand vine mama la mine, plachia insa e pe placul intregii familii iar sosul intotdeauna se dovedeste insuficient!  Stiu ca plachia in general  contine ceapa si ardei, eu insa am facut reteta exact asa cum am preluat-o din familie, doar cu rosii, vin, usturoi si patrunjel, ca tare ne mai place! Daca mai punem si o mamaliguta alaturi deja avem pranzul perfect!
Si cum in extrasezon rosiile nu au nici un gust, ingredientul care a facut ca plachia de crap sa fie la fel de buna ca cea facuta cu rosii de gradina au fost conservele de rosiii cuburi de la Sun Food, conserve suta la suta naturale si foarte gustoase!
Daca tineti post aceasta reteta e cum nu se poate mai potrivita pentru zilele cu dezlegare la peste.




Ingrediente plachie de crap:

 
1 file de crap
2 linguri faina
250 ml vin alb
5-6 catei usturoi
sare, piper
1 legatura patrunjel







Mod de preparare plachie de crap:

Taiem fileul de peste in bucati mai mici. 


Dam bucatile de peste prin faina si le rumenim putin in uleiul incins, deci il prajim cam pe jumatate. Le scoatem si le asezam in tava.


Turnam peste ele rosiile cuburi.


Asezonam cu sare si piper si adaugam usturoiul pisat sau taiat felii.


Turnam vinul in tava. 


Dam la cuptor, la 200 grade circa 30-40 minute depinde cat de mare este pestele.  Adaugam patrunjel verde.


Plachia noastra este gata, pestele e delicios, sosul insa este de exceptie, doar o mamaliguta mai lipseste!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes