ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 dec. 2014

Pastrama din carne de porc


Noua ne place foarte mult pastrama si cum anul asta nu mancasem pastrama de oaie am vrut sa incercam varianta cu carne de porc. Neaparat daca taiati porcul sa incercati pastrama asta, e foarte buna, frageda si aromata!

Ingrediente:

3 kg spata de porc
3 linguri boia dulce
1 capatana usturoi
4-5 fire cimbru
1 lingurita piper
1 lingurita sare grunjoasa





 Mod de preparare:


Alegem carne care sa aiba putina grasime, eu am folosit spata de porc dar merge foarte bine si pulpa.



Portionam carnea astfel incat sa obtinem bucati nu foarte groase, cam cat palma de mari.



Pisam usturoiul si il punem intr-un bol  Presam cimbrul intre degete si il aaugam peste usturoi. Adaugam sarea, piperul macinat si boiaua si facem un amestec. Frecam bine carnea cu acest amestec pana este bine patrunsa. Punem intr-un bol cu capac si dam la frigider pwntru cateva zile. Eu am lasat-o cam 5 zile.  In timpul cele 5 zile o verificati zilnic si de fiecare data frecati in nou bucatile de carne.  Nu aruncati zeama pe care si-o lasa o turnati de fiecare data inapoi peste carne, tot gustul bun e in zeama aceea. 



Punem carnea pe gratar. si o frigem pe ambele parti.  Eu am folosit gratarul cuptorului si am lasa-o la 200 grade  50 minute.



Am asezat-o pe un pat de salata verde si i-am pus alaturi salata de varza rosie.



Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Asta chiar m-a ispiteste sa o fac si eu. Sincer nu credeam ca se face atat de usor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata asa de bine, ca vreau sa o prepar si eu, mai ales ca pare simplu. Iar prezentarea, langa salatele in culori fantastice, e grozava :) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, îmi lasă gura apă! Arată foarte bine! Felicitări pentru blog.
    Recent am început şi eu unul, http://vlaicustefan.wordpress.com/, despre mici idei de afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pastrama astfel pregatita arata foarte frumos si, implicit cred ca este si deosebit de gustoasa.
    Am notat cu atentie reteta si de sarbatorile care se apropie va fi pe masa noastra.
    Multumesc doamna Violeta pentru aceasta reteta !

    Craciun fericit !
    LA MULTI ANI !

    Cu multa consideratie,
    prof. Mircea PELEA
    jurnalist
    avocat
    mirceapelea@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimata Doamna, va multumesc pentru minumatele sfaturi! As avea o intrebare: se pregateste in fiecare zi amestecul de usturoi si condimente pentru pastrama de porc? Arata demential! As vrea sa o incerc si eu. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimata Doamna, va multumesc pentru minumatele sfaturi! As avea o intrebare: se pregateste in fiecare zi amestecul de usturoi si condimente pentru pastrama de porc? Arata demential! As vrea sa o incerc si eu. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimata Doamna, va multumesc pentru minumatele sfaturi! As avea o intrebare: se pregateste in fiecare zi amestecul de usturoi si condimente pentru pastrama de porc? Arata demential! As vrea sa o incerc si eu. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Din ce stiu eu pastrama este o carne tinuta in sare si apoi uscata, menita a se conserva o lunga perioada de timp. La asta-i spunem impropiu pastrama.

    RăspundețiȘtergere
  9. 1 linguriță de sare nu este prea puțin pt.3 kg. de carne? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde foarte mult si de tipul de sare folosit. Daca doriti sa mariti cantitatea de sare nu e nici o problema, mai ales daca obisnuiti sa mancati mai sarat.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes