ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 sept. 2016

Pepeni murati in otet


Iubim pepenii murati si niciodata nu ne lipsesc din camara. Mereu ii puneam la butoi in saramura, de cativa ani insa am descoperit pepenii murati in otet si ne-au placut atat de mult incat in fiecare an am pus  doua trei borcane sa ca nici anul acesta nu puteau lipsi. Se pun foarte usor, sunt foarte buni, sepastreaza foarte bine peste iarna si ii recomand cu drag! 
Va recomand si gogosari in otet fara fierbere, castravetii in otet, conopida in otet si salata de muraturi. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. ( click pe cuvintele subliniate pentru retete)



Ingrediente pepeni murati in otet:

pepeni verzi mici
1 l otet
1 l apa
2 linguri sare grunjoasa
5 linguri zahar
2-3 bucati hrean
2 linguri boabe mustar
cateva frunze de telina

Mod de preparare pepeni murati in otet:





Alegem pepenasi mai mici pe cat posibil proaspat culesi si cat mai sanatosi.
Asezam pepenii in borcan intercaland printre ei bucatile de hrean, frunzele de telina si  boabele de mustar. Deasupra asezam frunze de telina si bucati de hrean.


 Punem intr-un vas pe foc otetul, apa, sarea si zaharul. Dam intr-un clocot si turnam compozitia obtinuta in borcane peste pepeni. Infiletam bine capacele, acoperim cu o patura si  lasam sa se raceasca.
Depozitam borcanele in camara la loc racoros.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. AM VAZUT CA SE PROCEDEAZA LA FIERBEREA SOLUTIEI CU PIERDEREA PROPRIETATILOR PENTRU OTET,DE CE NU SE POATE PUNE SOLUTIA SIMPLU,LA RECE ?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes