ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 iun. 2014

Cum se face sosul de capsuni pentru inghetate si prajituri?


E sezonul capsunelor si pietele abunda de fructele mici si parfumate. Si fiindca e neobisnuit de cald pentru aceasta perioada a anului ne racorim cu inghetate pe care le aezonam cu un delicios sos de capsuni ce le va da un gust mai bun, mai fresh, vor aduce acel plus de fericire pe care il vom savura lingurita dupa lingurita.

Reteta e simpla si rapida, mai greu e sa asteptati sa se raceasca sosul. Se poate pastra doua-trei zile la frigider, si e recomandat sa o lasati cel putin o ora ininte de servire, fiindca sosul va capata o consistenta mai fina si o culoare mai frumoasa.  De gust nu va mai spun, va las sa va convingeti singuri.
Il puteti servi nu doar alaturi de inghetata ci cu panna cotta, tarte de ciocolata, prajituri, clatite, budinci, cheesecake-uri si multe altele.

Ingredientele:

500 gr capsuni
200 gr zahar




Mod de preparare:

Scoatem coditele capsunelor si le spalam.



Le punem in vasul blenderului de masa si mixam pana obtinem o pasta fina.


Punem pasta astfel obtinuta intr-un vas si adaugam zaharul. Cantitatea de zahar poate fi variabila in functie de preferintele fiecaruia. Personal imi place ca sosul sa fie putin mai acrisor si sa contrasteze cu gustul dulce al inghetatei sau al prajiturii. Daca il vreti mai dulce doar adaugati zahar.


Dam in doua trei clocote pana capata consistenta unui sos. O sa va dati seama dupa aspectul pe care il capata atunci cand scoatei una-doua lingurite de sos pe o farfurie.
Nu il lasati foarte mult sa fiarba, oricum sosul se va mai inchega putin dupa ce se va mai raci.


Lasam sa se racoreasca apoi il dam la rece. daca doriti un sos foarte fin il strecurati de tifon ca sa eliminati semintele. Turnam sosul intr-o sosiera si il ervim la masa alaturi de inghetata pentru ca fiecare sa isi poata pune atat cat doreste.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes